giovedì 9 ottobre 2008

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Ti t'adesciàe 'nsce l'èndegu du matin
ch'à luxe a l'à 'n pè 'n tera e l'àtru in mà

ti t'ammiàe a ou spègiu de 'n tiànnin
ou cè s'amia a ou spègiu da ruzà
ti mettiàe ou brùgu rèdennu'nte 'n cantùn

che se d'à cappa a sgùggia 'n cuxin-a stria
a xeùa de cuntà 'e pàgge che ghe sùn
'a cimma a l'è za pinn-a a l'è za cùxia


E a 'ste panse veue cose che daià cose da beive, cose da mangiä frittûa de pigneu giancu de Purtufin çervelle de bae 'nt'u meximu vin lasagne da fiddià ai quattru tucchi paciûgu in aegruduse de lévre de cuppi...

A cimma, Creuza de mà, F. De Andrè

Cfr. www.ilsecoloxix.

Da Maria,

vico Testadoro 14r

tel 010581080

Genova

2 commenti:

Anonimo ha detto...

bellissimo post!
Persona che ha fatto la storia della ristorazione di Genova!
:-)

Sere - cucinailoveyou.com

mariè ha detto...

Mi è dispiaciuto esserci andata solo una volta...